De Crypto-activamarkten zijn het hele weekend op de achtergrond gebleven omdat Bitcoin er niet in slaagde de winst boven de $11.000 te houden. Een ineenstorting van $10 miljard deed zich voor op zondag, maar maandagmorgen begon het weer goed te komen.

De totale marktkapitalisatie voor cryptocurrencies daalde dit weekend tot iets meer dan $350 miljard, maar ze handelen nog steeds binnen hun bereik gebonden kanaal dat het grootste deel van deze maand heeft gehouden. Tegen de Aziatische handelssessie van maandag kregen veel van de belangrijkste activa zich licht terug, waardoor dat cijfer oploopt tot $354 miljard.

Bitcoin worstelt met meer dan $11k

Bitcoin is de katalysator opnieuw als de rest van de markt, afgezien van een paar DeFi-munten, heeft hopeloos geschaduwd in termen van prijs actie. BTC raakte zijn hoogste prijs voor meer dan twee weken op zaterdag toen het $11.150 volgens Tradingview.com bereikte.

Het momentum kon echter niet worden volgehouden en de volgende 24 uur zag het terugvallen tot steun bij het 200 uur voortschrijdend gemiddelde op $10.760. Maandaghandel heeft Bitcoin weer hoger zien komen, want het sluit weer in op $11.000.

Handelaren en analisten worden steeds bearisher omdat Bitcoin er niet in slaagt om door zijn weerstandszones heen te breken.

Collega-analist ‚CryptoHamster‘ zoomde uit om naar het grotere plaatje te kijken en stelde dat de dingen zich nog steeds in een accumulatiefase bevinden zoals tijdens de vorige marktcycli;

„Bitcoin lange termijn regressiecurve: technisch gezien zitten we nog steeds in de accumulatiefase. Als het gemiddelde waardenniveau wordt verbroken, gaat de prijs weer parabolisch. Geduld is de sleutel.“

Een wekelijkse kaars die sluit op $10.900 is nog steeds positief, maar Bitcoin moet snel weerstand breken om te voorkomen dat er weer een grote verkoop plaatsvindt.

Elders op de crypto-markten

Zoals vaak het geval is wanneer Bitcoin zich terugtrekt, volgt de rest van de markt. Ethereum is weer verzwakt tot het niveau van $375, maar blijft bullish op de wekelijkse en maandelijkse tijdstippen. Recente DeFi-landbouwstimulansen zoals de Ethereum-gebaseerde liquiditeitspools van Uniswap zijn bullish voor ’s werelds op één na grootste crypto-activum.

De meeste high cap cryptocurrencies trekken zich op dit moment terug met grotere verliezen voor Polkadot, Chainlink, Crypto.com Coin, Bitcoin SV en Tezos.

De gedecentraliseerde financieringsmarkten naderen een recordhoogte in termen van totale waardevergrendeling die nu volgens Defipulse.com slechts schuw is voor $10 miljard. Uniswap is het meest populaire platform met een marktaandeel van bijna 20% en een TVL van net onder de $2 miljard.

In de afgelopen 30 dagen is DeFi TVL met 45% gestegen en sinds het begin van dit jaar is het met maar liefst 1330% gestegen.

Von